0

1. dan OI: Pregled nastupa plivača po disciplinama

400 Mešovito – muškarci
100 Delfin – žene

Prvog dana prvenstva za BiH u drugoj disciplini dana nastupa najbolja plivačica BiH, juniorska prvakinja Evrope Lana Pudar. Lana će plivati u trećuj grupi u staz broj 6 sa prijavljenim rezultatom 57.37, koji je otplivala ove godine u Beogradu. Favoritkinja u ovoj disciplini je svetska prvakinja Margaret MacNeil, koja ima najbolji rezultat 55.83. Sa svojih 15 godina, Lana je najmlađa takmičarka u ovoj disciplini.

400 Slobodno – muškarci

Nakon 100 delfin za žene nastupaju muškarci u disciplini 400 slobodno, gde će za Severnu Makedoniju u prvoj grupi plivati Filip Derkoski. Filip ima najbolji rezultat 04:04.10, koji je itplivao ove godine na EP u Budimpešti.

400 Mešovito – žene

U prvoj grudi ove dsicipline za Sloveniju nastupa Fain Katja u stazi broj 5. Katja, koja je poznatija po plivanju deonica slobodnim stilom ima prijavljen rezultat od 04:43.12, koji je otplivala ove godine u Slovačkoj. U istoj disciplini rekorderka Srbije i višestruka finalistkinja EP u ovoj dsiciplini Anja Crevar pliva u grupi 3, stazi broj 1. Anjin najbolji rezultat iznosi 04:37.70, koji je otplivala 2019. godine u Francuskoj. Najbolji rezultat ove godine za Crevar iznosi 4:40.17, koji je otplivala u Sabadelu (Španija). U ovoj grupi je olimpijska šampionka i je dna od favoritkinja za pobedu, Katnika Hosu.

100 prsno – muškarci

U poslednjoj individualnoj disciplini dana nastupiće legenda srpskog plivanja, Čaba Silađi. Silađi će nastupiti u finalnoj grupi ove discipline u stazi broj 1. Silađi je prijavljen sa najboljim rezultatom 59.40, koji otplivao 2019 godine u Debrecinu. Najbolji rezultat ove godine za Silađija je 59.72, koji je otplivao na EP u Budimpešti. U ovoj grupi pliva neprikosnovenu Adam Piti, koji je bez sumnje favorit za zlato i na ovim OI.

4×100 mešovito – žene
Fotografija: David Damjanović

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *