0

7 zemalja takmičiće se na plivačkom mitingu 11. april Grand Prix

Jedno od najjačih takmičenju u regionu, plivački miting 11. april Grand Prix privukao je 7 zemalja ove godine. Na takmičenju će nastupiti plivači i plivačice iz Turske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Italije, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Ove godine tri takmičenja iz regiona i to plivački miting Sarajevu s ljubavlju, plivački miting 11. april Grand Prix i plivački miting 22. april uvezani su zajedničkim bodovanjem plivača, koji se bore za Veliku nagradu balkanskih gradova.

Poziv na plivačko takmičenje uputio je diretkor mitinga Boris Drobac:

Poštovani prijatelji,

Na bazenima SC „Novi Beograd“, ul. Autoput br. 2 od 13. do 15. aprila ove godine održaće se plivačka manifestacija, jedna od najvećih u regionu, sa učešćem takmičara iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Grčke, Turske, Italije…

Nastupiće i naši najbolji plivači seniori, juniori, kadeti i pioniri. Među očekivanih 800 takmičara, očekujemo i nastup dobrog dela reprezentativaca Srbije: Velimir Stjepanović, Čaba Silađi, Ivan Lenđer, Anja Crevar, Vuk Čelić, Jovana Bogdanović, Stefan Šorak i drugi.

Takmičenje će se odvijati po sledećem rasporedu: – petak od 16:00 do 20:00 sati, – subota i nedelja od 09:00 do 13:00 i finalne trke od 17:00 do 20:00 sati. Najmlađi takmičari će nastupati u subotu i nedelju od 13:00 do 17:00 sati.

Ceremonija otvaranja je predviđena za subotu u 17:00 sati. Ovo takmičenje, koje je podržano od strane Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, značajno je u tome što se nalazi u kalendaru Svetske plivačke federacije za ostvarivanje normi za predstojeće Evropsko prvenstvo u Glazgovu, kao i za Olimpijske Igre mladih – YOG 2018 koje će se održati u Argentini.

Pošto je ovo jedno od najvažnijih događaja takmičarske sezone u našem sportu, pozivamo sve medije i širu javnost da plivačima pruže podršku koju oni svojim radom i zaslužuju.

Ulaz je slobodan i nadamo se da će ovaj po svemu pozitivan i svima dostupan događaj biti inspiracija kako sadašnjim tako i budućim mladim plivačkim šampionima. Unapred zahvaljujemo na podršci i saradnji i srdačno vas pozdravljamo.

 

Nakon prvog takmičenja (Sarajevu s ljubavlju) ukupan poredak u muškoj i ženskoj kategoriji izgleda ovako:

Muškarci

  1. Lakatoš Kristian 4
  2. Šorak Stefan 3
  3. Marko Kovačić 2
  4. Šapčanin Amar 1

Žene

  1. Pašukan Emina 4
  2. Medić Mila 3
  3. Mešić Hena 2
  4. Tadić Tina 1

Izveštaj sa takmičenja Sarajevu s ljubavlju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *