0

11 načina da iznervirate trenera

Trener plivanja mora da ispunjava nekoliko zadataka odjednom. On je vaspitač, drugi roditelj, instruktor i prijatelj. Ono što čini njihov posao još težim su plivači koji testiraju granice njihovog strpljenja i to sitnicama koje sami možda i ne primete.

Pitate sad koje to su to sitnice?! Evo nekoliko primera:

1. Uvek poslednji ulazite u vodu. Ako ste vi baš uvek onaj član ekipe koji ostaje poslednji na ivici bazena, verujte, svaki trener će to primetiti. Ali, nije vaša krivica to što je voda tako hladna rano ujutru, zar ne?

2. Konstantno kasnite na trening. Umesto da spremno čekate trenera pored bazena vi se pojavljujete tek kada su ostali plivači već započeli zagrevanje. Izgovora za kašnjenje vam je ponestalo još pre nekoliko meseci pa sada samo prolazite pored trenera i bez reči uskačete u vodu.

3. Plivate i više od 3 zaveslaja rukama dok su zadatak samo noge. Nikakva upozorenja vas neće sprečiti da u svakom prilasku zidu uradite par zaveslaja.

4. Vučete se za stazu. Koja god tehnika je u pitanju prosto ne možete da odolite da se ne povučete za stazu. Više ne znate ni koliko ste je puta otkačili ili poskidali.

5. Nikada se ne ‘isplivavate’. Završili ste trening i ne vidite svrhu tog dodatnog plivanja ma koliko lagano bilo. Baš zato vas i mrzi. Istezaćete se ispod tuša ili u svlačionici.

6. Gunđate dok trener objašnjava glavni zadatak. Uzdisanje, gunđanje i komentari su vaš način prihvatanja onoga što vas dalje čeka u bazenu iako to ne znači da posao nećete odraditi.

7. Lagano ‘uplovljavate’ do cilja. Gotovo svaki put dižete glavu na 3m do zida i puštate inerciju da vas unese u cilj. Vi zapravo ne sprintate 25 već 22 metra.

8. Iznova zaboravljate nešto od opreme. Kapica, naočare, peškir, snorkel… i sve tako u krug. Dešava se čak i da zaborvite kupaći. Da li vam iko veruje da je to slučajno?

9. Pronalazite izgovore da skratite trening.

  • „Moram na čas matematike“
  • „Osećam kao da će mi doskočiti rame“
  • „Mama mi je zakazala zubara“

Koju god rečenicu da upotrebite to neće sprečiti vašeg trenera da makar prevrne očima.

10. Postavljate pitanja koja nemaju veze sa današnjim treningom. Vaš mozak je jednostavno već na sledećoj temi kao na primer:

  • Trener: Plivamo 10×50 prsno sa najmanjim brojem zaveslaja u ritmu za 200.
  • Pera: Možemo li u subotu da radimo štafete?

11. Nikada ne pomažete sa opremom. Kada god ne stignete da pobegnete u svlačionicu na vreme reći ćete da ste baš juče vi sakupljali daske ili namotavali stazu.

Izvor: swimswam.com

Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *