0

12 stvari koje će iznervirati svakog trenera

Trener je, pored toga što je instruktor plivanja, svakom plivaču kao treći roditelj, vodič kroz život.

Međutim, često plivači ne olakšavaju posao svojim trenerima.

Evo nekoliko stvari koje će iznervirati svakog trenera:

 

1. Uvek poslednji ulazite u vodu. 

Svaki put poslednji. Ali nije vaša krivica što je voda uvek hladna zar ne?! Osim toga treneri potajno uživaju u tome da vas gurnu u bazen…

2. Konstantno kasnite na trening.

Umesto da stignete ranije, razgibate se i pripremite vi se pojavljujete na bazenu kada vaši drugovi iz staze već uveliko plivaju raspliv. A izgovora više nemate… čak ni izbacivanje sa treninga ne pomaže treneru da vas ‘opameti’.

3. Plivanje zaveslaja rukama u sred seta sa daskom.

Retko ko voli setove plivanja samo nogama ali iako su teski i dosadni ne bi trebalo da ih na taj način skraćujete. Trener je u pravu kada vam kaže koliko su korisni.

4. Vučete se za stazu toliko da već imate žuljeve.

Taj osećaj brzine u vodi uz tako malo napora kao što je povlačenje za običan kanap je sjajan. Jednostavno ne možete protiv toga iako znate da to izluđuje i trenera i plivače oko vas.

5. Odbijate da se isplivate na kraju treninga.

Posao je završen i zaista ne vidite poentu daljeg plivanja? Samo želite da izadjete iz bazena a i svakako ćete se istezati posle… na tuševima.

6. Uvek gunđate kada se objavi glavni set.

Šta god da trener izgovori to se vama ne pliva baš u tom trenutku?! I nije to samo do vas, kako nikada glavni zadatak nije sastavljen samo od 25ica ili vežbanja starta?!

7. Nikada ne uplivate do zida.

Od čega god da se sastoji zadatak poslednja 3m dignete glavu i jednostavno klizate do cilja. Polako i opušteno kao da se štoperica zaustavlja sama a ne pristima besnog trenera.

8. Zaboravljate opremu.

Kapica, naočare pa čak i kupaći sve je to na spisku stvari koje redovno pokušavate da pozajmite pred početak treninga dok su vaše udobno smeštene negde kod kuće.

9. Nikada ne čujete šta se pliva sledeće.

Vaše misli jednostavno odlutaju… mislite o hrani, školi, bilo čemu. I koliko god glasno da trener izgovori zadatak vi to niste čuli.

10. Postavljate pitanja koja nemaju veze sa zadatkom.

Trener: ‘Pliva se 20×50, pazite na tehniku i držite ritam’

Pera: ‘Da li u subotu ujutru na treningu možemo da plivamo štafete?’

11. Nikad ne pomažete s opremom.

‘Uradio sam to prošli put’ je odgovor na bilo koju naredbu trenera, bilo da se radi o nameštanju staza, sakupljanju peraja ili nečem sličnom.

12. Nema vas na vidiku do poslednjeg minita pre trke.

Drugi su uveliko spremni na pomoćnom startu, čuli su savete i dogovorili taktiku trke sa trenerom a vi se iza startnog bkoka pojavljujete trčeći tek kada čujete svoje ime?! Stresno… ne samo za trenera nego i za vas, morate priznati.

 

Izvor teksta: swim-swam.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *