0

2ра трка од Македонскиот куп во далечинско пливање

На 16.08.2020 во Охрид се одржа 2та трка од Македонскиот куп во далечинско пливање.Трката беше со должина од 2,5Км и се пливаа 5 круга.Трехнички организатор на трката беше Пливачкиот Клуб Делфин од Скопје,учество земаа 55 пливачи од 10 клуба од Македонија.

Победници во категории се:

Категорија 1(пливачи родени 2002 и постари)

Мажи: Поп Ацев Евгениј ПК Вардар 2018

Категорија2(пливачи родени 2003-2005)

Мажи:Стојановски Андреј ПК Нептун

Жени:Петровска Ева ПК Аква про

Категорија 2(пливачи родени 2006-2008)

Мажи:Велков Михаил ПК Нептун

Жени:Стојановска Калина ПК Нептун

До крајот на купот остануваат уште 3 трки кои ќе се одржат на:

29.08.2020 – Маврово

06.09.2020 – Кавадарци

12.06.2020 – Велес

Официјални резултати од 2та трка:file:///C:/Users/Elena/Desktop/РЕЗУЛТАТИ%20МАКЕДОНСКИ%20КУП%202020/OHRID%2016.08.2020/Резултати%20од%202ва%20трка%20во%20Македонскиот%20куп%20за%20далечинско%20пливање%20-%20Охрид%2016.09.2020-converted.pdf


Jane Karajovanov

Jane Karajovanov

Роден на 11.08.1977 во Скопје,на 7 години почнува да тренира пливање во Пливачки и Ватерполо Клуб Вардар од Скопје кај својот прв тренер Зоран Димитров за после тоа да премине во понапредна група кај Миле Битраков.Од својата 15 година тренира кај проф.д-р Димитрија Поповски - Шкипер во АПК Студент од Скопје па се до крајот на својата кариера.Во текот на тоа време има настапи на 2 Светски првенство(2003 во Барселона и 2005 во Монтреал) и 2 Европски првенства(1999 во Истамбул и 2000 во Хелсинки) на трките од 25км.Во 2004 заврши на 9то место на Светската ранг листа на ФИНА во маратонско пливање. Државен првак во неколку базенски дисциплини и 1999 Државен првак во маратонско пливање. Дипломиран професор по Физичко образование на Факултетот за физичка култура при Универзитетот Св.Кирил и Методиј во Скопје и Магистер по Специјална едукација и рехабилитација на Институтот за дефектологија на Филозофвкиот факултет во Скопје. Главен трнер и основач на Пливачкиот и Ватерполо Клуб Орион од Скопје

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *