0

7ми Македонски куп во далечинско пливање

Националната пливачка федерација по 7ми пат ќе го организира Купот во далечинско пливање кој почнува наредната Недела 02.08.2020 со Илинденскиот маратон во Охрид, додека финалето на Купот е предвидено да биде традиционално на Велешкото езеро на 12.09.2020.

Во купот ќе има вкупно 6 трки,во три категории на пливачи:

2,5Км

Категорија 12-14г(пливачи родени 2006-08)

5Км

Категорија А 15-17г(пливачи родени 2003-05)

Категорија Б 18г и постари(пливачи родени 2002 и постари

и ќе се пливаат делници од 2,5 и 5км.

  • 02.08.2020 Илинденски Куп(градска плажа) – 2,5Км
  • 09.08.2020 Крушево – 2,5Км
  • 16.08.2020 Охрид (Градска плажа)-2,5Км,5Км
  • 29.08.2020 Маврово(Мавровско Езеро) 2,5Км
  • 60.09.2020 Кавадарци(Тиквешко езеро)
  • 12.09.2020 Велес(Велешко езеро) 2,5Км;5км

Пропозиции за Купот: http://pfm.org.mk/wp-content/uploads/2020/07/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%BF-%D0%B2%D0%BE-%D0%94%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-2020-converted.pdf


Jane Karajovanov

Jane Karajovanov

Роден на 11.08.1977 во Скопје,на 7 години почнува да тренира пливање во Пливачки и Ватерполо Клуб Вардар од Скопје кај својот прв тренер Зоран Димитров за после тоа да премине во понапредна група кај Миле Битраков.Од својата 15 година тренира кај проф.д-р Димитрија Поповски - Шкипер во АПК Студент од Скопје па се до крајот на својата кариера.Во текот на тоа време има настапи на 2 Светски првенство(2003 во Барселона и 2005 во Монтреал) и 2 Европски првенства(1999 во Истамбул и 2000 во Хелсинки) на трките од 25км.Во 2004 заврши на 9то место на Светската ранг листа на ФИНА во маратонско пливање. Државен првак во неколку базенски дисциплини и 1999 Државен првак во маратонско пливање. Дипломиран професор по Физичко образование на Факултетот за физичка култура при Универзитетот Св.Кирил и Методиј во Скопје и Магистер по Специјална едукација и рехабилитација на Институтот за дефектологија на Филозофвкиот факултет во Скопје. Главен трнер и основач на Пливачкиот и Ватерполо Клуб Орион од Скопје

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *