0

Andrej Minakov na Stenfordu

Velika nada ruskog plivanja, Andrej Minakov objavio je da će od naredne sezone biti deo plivačkog tima u okviru Univerziteta Stenford. Osvajač srebrne medalje na 100 metara delfin na poslednjem prvenstvu sveta u Gvangdžuu je na taj način još više ojačao ovaj univerzitetski plivački tim za koji je već potpisalo čak pet od 20 najboljih srednjoškolaca plivača te generacije u Americi.

Minakov iza sebe ima veoma uspešnu sezonu kada je bio jedini osvajač medalja na Evropskom juniorskom, Svetskom juniorskom, kao i Svetskom seniorskom prvenstvu. On je u na domaćem terenu u Kazanju na EJP osvojio šest medalja, od čega četiri zlatne, niz nastavio na SJP u Budimpešti kada je došao do sedam medalja od kojih su tri bile zlatnog sjaja, da bi sezonu kompletirao sa srebrom na 100 delfin i još dve medalje u štafetnim disciplinama na Svetskom prvenstvu za seniore u Južmoj Koreji.

Takođe, prošle sezone je uz Klimenta Kolesnjikova, bio najuspešniji plivač Olimpijskih igara za mlade sa osvojenih čak šest zlatnih i jednom srebrnom medaljom.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas i nada se da će uskoro da stekne zvanje diplomiranog matematičara. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *