0

Anja Crevar: mali bazeni su za mene poseban izazov

Anja Crevar već je izborila plasman na OI u Tokiu a samo dan pre početka Evropskog prvenstva u 25-metarskim bazenima, najbolja plivačica Srbije odvojila je vremena da nam iz Glazgova odgovori na nekoliko pitanja:

SwimOn: Koja su tvoja očekivanja od nastupa na EP?
Anja: Ne znam šta da očekujem jer u malim bazenima nisam plivala jako dugo, 400 mešovito još od 2016. Daću sve od sebe da uđem u finale a za dalje ćemo videti.
SwimOn: Da li je za tebe izazov ili problem nastup na 25-metarskim bazenima u Olimpijskoj godini?
Anja: Meni su mali bazeni uvek bili problem, što pokazuju i vremena koja su u nekim slučajevima bolja u velikom nego u malom bazenu, ali to ne vidim kao nekakav problem niti remećenje u trenažnom procesu u olimpijskoj godini.
SwimOn: Bila si na pripremama u Južnoafričkoj republici, koliko su za tebe važne promene okoline i uslova rada?
Anja: Za mene su posebno važne te promene jer treniram sama a to je ponekad mnogo teže nego trenirati u grupi. Mislim da mi samim tim promene posebno prijaju.
SwimOn: Plivanje je individualan sport ali je isto toliko važan timski duh na treninzima, koliko znamo ti već godinama treniraš sama. Koje to prednosti donosi a koje su mane takvog pristupa?
Anja: Očigledna prednost je to što je trener posvećen samo tebi, ali je s druge strane mnogo lakše raditi u grupi i tako imati dodatnu podršku i motovaciju od tima da izađeš iz zone komfora i kada je u bazenu mnogo teško.
SwimOn: Postala si izuzetak koji potvrđuje pravilo da je u Srbiji mnogo dominantnije muško plivanje? Šta vidiš kao razlog takve raspodele snaga u srpskim bazenima?
Anja: Nisam sigurna zašto je to tako. Čini mi se da je postalo opšteprihvaćeno mišljenje da je mnogo teže raditi sa ženskim sportistima. To možda i jeste istina ali mislim da bi baš zato treneri trebalo da prihvate taj izazov i da naše žensko plivanje „stane na noge“.

Anji i čitavom timu želimo uspeh na predstojećem prvenstvu od SwimOn tima, a o nastupima i rezultatima ćemo redovno izveštavati.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *