0

Anja Crevar sve bliža svetskom juniorskom rekordu

Na otvorenom prvenstvu Španije koje se održava od 8. do 11. aprila u gradu Pontevedra, srpska olimpijka Anja Crevar je još jednom pomerila granicu sopstvenog, a ujedno i državnog rekorda na 400 metara mešovito. Mlada Pančevka je ovaj put plivala 4:40.90 i još više se približila svetskom juniorskom rekordu koji je trenutno u vlasništvu Britanke Rouzi Rudin i iznosi 4.39.01. Ona je ovim rezultatom zauzela treće mesto, a ispred nje su bile Mirea Belmonte Garsija, olimpijska šampionka iz Rija na 200 delfin, sa rezultatom 4:35.01 i portugalska plivačica Viktorija Kaminskaja koja je plivala 4:40.11.

Anja je, pored svoje najbolje discipline, plivala i 200 metara delfin gde je sa vremenom 2:14.07 zauzela 5. mesto, a još je očekuju trke na 200 metara mešovito i 400 metara slobodno.

Kompletne rezultate sa ovog takmičenja možete videti OVDE.

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *