Базенот во Охрид готов за 1 година

0
18.05.2020. Jane Karajovanov

Во тек е изградба на капитален објект од огромно значење за пливачкиот спорт во Република Македонија, а тоа е затворениот пливачки базен во Охрид. Изградбата е започната во Октомври 2015 година и досега се одвиваше со повеќе потешкотии. Во последно време се забележува зголемен интензитет на работите на објектот, односно се гледа поставување на челичната […]

READ MORE +

Марко Блажевски:Период за самомотивирање

0
31.03.2020. Jane Karajovanov

Двократниот Олимпиец од Лондон 2012 и Рио 2016 и повеќекратен рекордер го сподели со нас мислењето во врска со Токио 2020,Американскиот „трајалс“ и што прави во слободно време SwimOn – Живееш во Шарлот,САД,каде што работиш и тренираш.Кажи ми каква е ситуацијата таму? Марко – Во Шарлот не е премногу лоша ситуацијата во споредба со други […]

READ MORE +

Поп Ацев и Блажевски вежби во домашни услови

0
31.03.2020. Jane Karajovanov

Победникот на ФИНА серијата на Ултра маратони и двократниот Олимпиец споделија со нас дел од вежбите кои ги прават во домашни услови

READ MORE +

Поп Ацев:Ситуација која ги надминува нашите професионални планови

0
27.03.2020. Jane Karajovanov

Победникот во Светската серија на Ултра маратони на ФИНА за 2019 и моментално најдобриот пливач во далечинско пливање во Македонија,го прашуваме за моменталната ситуација,одложувањето на Олимписките игри и што прави во слободно време. SwimOn: Живееш во Велс,каде и што тренираш. Кажи ми каква е ситуацијата таму? Евгениј: Моментално во Свонзи како и низ цел Велс […]

READ MORE +

Затворени сите базени во Македонија

0
11.03.2020. Jane Karajovanov

Поради ситуацијата со коронавирусот и поради новозаболени од Covid-19,Владата на С.Македонија на 15та седница одржана на 10.03.2020 донесе дополнителна одлука со што се забранува користење на секаков тип на пливачи базени во Македонија Оваа одлука ќе биде во сила 14 дена со што се спречува тренажниот процес на сите пливачи.

READ MORE +

Одложени Меѓународни натпревари поради коронавирусот

0
28.02.2020. Jane Karajovanov

Поради ситуацијата со коронавирусот во Македонија,каде е потврдено дека кај едно лице е присутен овој вирус,Министерството за здравство даде препораки на Владата на С.Македонија со кои бара да се ограничат или одложат сите поголеми собири вклучително и спортски натпревари во времетраење од 7 дена. Националната пливачка федерација следејќи ги препораките на Министерството за здравство и […]

READ MORE +

Нови рекорди за Македонските пливачки на Дубочица Опен

0
18.02.2020. Jane Karajovanov

На Меѓународниот пливачки митинг „Дубочица Опен“ кој се одржа на 15-16.02.2020 во Лесковац поставени се два нови Државни рекорди на Македонија. Пливачката на П.В.К Орион од Скопје,Миа Крстевска постави нов Апсолутен рекорд на Македонија во дисциплината 200м грбно со време 2:18:02(стариот рекорд беше во нејзина сопственост со време 02:20:70) додека Миа Блажевска Еминова исто така […]

READ MORE +

Нови Државни рекорди на Македонија

1
24.12.2019. Jane Karajovanov

На Меѓународниот пливачки митинг „Свети Никола“ кој се одржа на 21-22 Декември во Ниш, Србија, македонските пливачки Миа Крстевска и Миа Еминова Блажевска поставија два нови национални рекорди. Во утринските квалификациски трки двете пливачки испливаа нови национални рекорди. Миа Крстевска постави нов апсолутен рекорд на Македонија со време 2:20:72 на 200м грбно,стариот рекорд беше во […]

READ MORE +