0

Barna na korak do A norme za Tokijo

Andrej Barna približio se na korak do odlaska na OI u Tokiju. On je na Otvorenom prvenstvu SAD zabeležio pobedu i rezultat od 48.75 u disciplini 100 slobodno, što je samo 18 stotih sporije od A norme za OI.

Prethodni “PB“ Andreja bio je 49.52, a u samoj trci ostavio je olimpijce, Rajana Helda i Santo Kondorelija na drugoj, odnosno trećoj poziciji.

Posle Milorada Čavića i Velimira Stjepanovića, Barna je 3. Srbin koji otplivao ovu deonicu ispod 49 sekundi u individualnoj trci.

Pored sjajnog rezultata na 100, Barna je otplivao lični rekord na 200 slobodno sa 1:49.82, dok je na 50 otplivao 22.76.

Kompletne rezultate sa takmičenja možete pogledati OVDE.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *