0

Blaževski Marko: Iza mene je stresan period ali spreman sam za Rio

Nakon nekoliko nedelja konfuzije i razgovora sa Olimpijskim komitetom, trenutno najbolji makedonski plivač Marko Blaževski dobio je poziv za OI u Riju.

Iako je ispunio dve B olimpijske norme i dobio zvaničan poziv FINA-e, njegov odlazak na Igre je bio neizvestan, međutim samo 13 dana pred početak Igara u Riju Marko je dobio obaveštenje da će biti deo olimpijske reprezentacije Makedonije.

„Osetio sam veliko olakšanje. Mislio sam da sam se odavno kvalifikovao a onda sam poslednje nedelje juna obavešten drugačije. Kada su sad stigla zvanična obaveštenja bio sam potpuno oduševljen. Sebe smatram iskusnim plivačem tako da, iako su mi ovi problemi doneli puno stresa, osećam se spremnim da pružim svoj maksimum uprkos svemu.“ rekao je Blaževski SwimOn timu nakon dobijanja pozivnice.

Marko je bio učesnik i Olimpijskih igara 2012. u Londonu. Tada je nastupio u disciplini 400 mešovito i zauzeo 34. mesto sa vremenom 4:32.38.

U Riju, Marko će plivat discipline 200 i 400m mešovito, na kojima je otplivao B norme. Njegov lićni rekord na 200m je 2:02.98, dok je na 400m od Londona popravio rezultat za 9 sekundi pa na ove Olimpijske igre odlazi sa ličnim rekordom od 4:23.51.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *