0

Bolji položaj glave u vodi sa trenerom posture iz FINIS-a

Položaj glave u plivanju je krucijalni element za brzo i pravilno plivanje. Iako naizgled izgleda lako kada gledate profesionalne plivače, pravilan položaj galve u plivanju sve četiri tehnike može biti noćna mora. Ovaj problem može se videti kod plivača svih uzrasta i nivoa.

Potrebno je dosta vremena kako bi eliminisali ovaj problem. Ono što bi vam moglo skratiti proces ispravljanja ove tehničke greške je FINIS-ov “trener posture“.

“Trener posture“ unapređuje pravilno poravnanje glave i kičme, što je ključ efektivnog zaveslaja.  Kada je postavljen u centru na zadnjem delu glave, sprava bi trebalo da bude neprimetna dok plivač ne pređe preporučeni opseg držanja. Držanje glave u pravilnom položaju tokom celokupnog plivačkog pokreta ispravlja kičmeno poravnanje, koji podiže kukove, smanjujući otpor i povećavajući potiskivanje nogama. Prilagodljivost “trenera posture“ omogućava njegovu upotrebu za sva četiri  stila i udobno naleže bez ili sa naočarima. Ukoliko podižete prokmerno glavu, da li prilokom disanja ili okreta, “trener posture“ će vas opomenuti.

Da bi bolje shvatili kako FINIS-ov trener posture funkcioniše, pogledajte ovaj video.

 

Ovaj proizvod, kao i mnoge druge proizvode iz FINIS-a možete pronaći u H2O shop-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *