Arena
0
02.01.2020. Srbija Katarina Kučuk

Boris Drobac predsednik PSS još četiri godine

Boris Drobac biće i u naredne četiri godine predsednik Plivačkog saveza Srbije kako je odlučeno na Izbornoj Skupštini u Sava centru u Beogradu. Drobac je kao jedini kandidat dobio podršku 33 od 40 pristunih delegata, dok je preostalih sedam bilo uzdržano.

Hvala vam svima na poverenju. Prioritet je da u narednom četvorogodišnjem periodu fokus usmerimo na vrhunski rezultat u seniorskoj konkurenciji. Ovde se samo medalja priznaje i kada se dođe do nje na velikom takmičenju, otvaraju se mnoga vrata što se tiče dodatnog finansiranja. Trudićemo se da kao i do sada imamo dobre rezultate u mlađim kategorijama. Takođe jedna od najvažnijih stvari trebala bi da bude izgradnja olimpijskog bazena dimenzija 50 puta 25 na Košutnjaku. Vrednost radova je 60 miliona evra i nadam se da će to biti odobreno na Vladi Srbije – ukratko je izneo plan Drobac.

Ovakav rasplet je bio izvestan kada je objavljeno da drugi kandidat Marko Janković, koji se nije ni pojavio na Skupštini, povlači kandidaturu neposredno pre glasanja. Janković obavlja funkciju predsednika Komisije za hartije od vrednosti.

Sat vremena pre početka Skupštine dobili smo pismo od Agencije za korupciju u kojem se kaže da Janković ne može da obavlja funkciju predsednika PSS zbog sukoba interesa. Nije bilo indicija da će se ovo dogoditi, jer smo pre dva meseca tražili obrazloženje i ono je stiglo baš na dan Skupštine. Borisu čestitam na izboru i želimo puno uspeha u naredne četiri godine. Kampanja je bila fer i korektna i voleo bih da i svaki naredni izbori za predsednika bude u ovakvom ambijentu – rekao je Dragan Jocić u ime zrenjaninskog Proletera, kluba koji je predložio Jankovića.

izvor vesti: Sportski žurnal

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas i nada se da će uskoro da stekne zvanje diplomiranog matematičara. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *