0

Čaba Silađi na 35. Novogodišnjem plivačkom mitingu u Španiji

U Ordiziji (Španija) 29.12. održava se 35. Novogodišnji plivački miting, koji je okupio neka od najvećih plivačkim imena iz Evrope.

Iz Srbije, na takmičenju će učestvovati jedan od najboljih prsaša Evrope, Silađi Čaba. Pored Čabe, iz regiona nastupaju i Mislav Sever iz Hrvatske i Tjaša Vozel iz Slovenije.

Na takmičenju nastupa prvakinja Evrope na 200 prsno, Jessica Vall Montero, kao i jedan od najboljih delfinaša sveta, Poljak Czerniak Konrad.

Startnu listu možete pogledati OVDE.

Pitali smo Čabu, kakvi su mu utisci sa EP u Kopenhagenu, gde je zabeležio polufinale na 50 prsno, kao i koji su mu dalji planovi.

Ovo je bilo jedno od gorih EP u mojoj karijeri. Imao sam dosta nesrećnih situacija, kao što je “swim-off“, spadnute naočare u PF na 50 prsno, na 100 prsno mi je izmaklo PF za 6 stotinki. Ipak to ne menja činjanicu da sam očekivao lične rekorde na ovom takmičenju, ali opet mi nije žao što sam plivao, jer treba ostati u takmičarskom ritmu bez obzira sto mi mali bazen ne leži.
Od nove godine ću sa trenerom, Igorom Beretićem raditi mnogo više u teretani, stavićemo akcenat na hipertrofiju, a u bazenu ćemo verovatno isto nešto menjati.

Rezultat sa SP u Budimpešti je ohrabrujući, jer su ti rezultati bolji nego cela 2016. godina. Ipak sa druge strane, mene više ne zadovoljavaju rezultati kao sto su 27.2, 1:00 i smatram da će rezultati na EP u Glazgovu biti odlučujući za dalji tok moje karijere. Želim da konačno probijem barijeru od 27 sekundi i naravno ponovo otplivam rezultat ispod minuta na 100 prsno. Posle toga slede dva SP i mislim da će prioriteti ipak biti neka manja takmičenja.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *