0

Čaba Silađi i Velimir Stjepanović najveće zvezde ovogodišnjeg Serbia Open-a

Sutra počinje Serbia Open 2018, takmičenje koje je kvalifikaciono za YOG 2018, kao i za ostala reprezentativna takmičenja. Na takmičenju će nastupiti većina reprezentativaca Srbije, koji su se takmičili na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, kao i na Evropskom prvenstvu u 25 metarskom bazenu u Kopenhagenu. U startnim listama nema osvajača bronzane medalje sa Evropskog prvenstva 2017. godine, Sabo Sebastiana, kao i jednog od najboljih plivača Srbije, Ivana Lenđera.

Čaba Silađi biće favorit u disciplinama prsnim stilom, dok je Velimir Stjepanović prijavljen u disciplinama 100,200 delfin i 200 slobodno disciplini .

Na 200 slobodno pored Velimira takmičiće se Nikolić Uroš i Stefan Šorak učesnici štafete 4×200 slobodno na svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Šorak Stefan se takođe takmiči u disciplini 200 mešovito, gde će probati da obori rekord Srbiji i postane vlasnik rekorda u malim i velik bazenima ove discipline.

Nikolić Uroš biće najveći favorit u disciplini 100 slobodno, gde ima jedini rezultat ispod 50 sekundi.

U dugoprugaškim disciplinama slobodnim stilom najviše se očekuje od rekorder Srbije na 800 i 1500 slobodno, Vuka Čelića.

Zlatić Lazar biće najveći favorit u disciplinama leđnim stilom, gde će pokušati da ga ugrozi Aćin Nikola u kraćim deonicama.

Od gostiju koji dolaze iz Slovenije, Turske i Poljske, najkvalitetniji plivač je Gueres Uemitcan (Turska), šampiona na 50 delfin sa prošlogodišnjeg Evropskog juniorskog prvenstva.

Kod devojaka, Murtin Vanja, Đurić Jovana i Ninkov Vera imaće okršaje u srenjeprugaškim i dugoprugaškim disciplinama. U sprinterskim disciplinama slobodnim stilom očekuju se kvalitene trke između Mastilović Mine, Todoreović Andree, Ćulibrk Tare, Basta Nađe, Babić Dušice, Radulović Ane, Jane Marković i drugih mladih plivačica iz Srbije.

U trkama delfin stilom favoritkinja će biti gošća iz Poljske Gonta Oliwia, a najveća konkurentkinja biće joj Opačić Milica.

U disciplinama prsnom tehnikom očekuje se neizvesna borba u gotovo svim disciplinama između Jovane Bogdanović, Medić Mile, Bukvić Dorotee, gošće iz Slovenije Stanek Katjuše, kao i mladih nada Srbije Stanisvaljević Nine i Zubelić Anje.

Velika favoritkinja u disciplinama leđnim stilom biće Ječanski Jelena, kao i Todorović Andrea u disciplinama 200 i 400 mešovito.

Fotografija: Željko Ćulibrk

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *