Arena
Makedonija

Поп Ацев:Ситуација која ги надминува нашите професионални планови

0
27.03.2020. Jane Karajovanov

Победникот во Светската серија на Ултра маратони на ФИНА за 2019 и моментално најдобриот пливач во далечинско пливање во Македонија,го прашуваме за моменталната ситуација,одложувањето на Олимписките игри и што прави во слободно време. SwimOn: Живееш во Велс,каде и што тренираш. Кажи ми каква е ситуацијата таму? Евгениј: Моментално во Свонзи како и низ цел Велс […]

READ MORE +

Затворени сите базени во Македонија

0
11.03.2020. Jane Karajovanov

Поради ситуацијата со коронавирусот и поради новозаболени од Covid-19,Владата на С.Македонија на 15та седница одржана на 10.03.2020 донесе дополнителна одлука со што се забранува користење на секаков тип на пливачи базени во Македонија Оваа одлука ќе биде во сила 14 дена со што се спречува тренажниот процес на сите пливачи.

READ MORE +

Одложени Меѓународни натпревари поради коронавирусот

0
28.02.2020. Jane Karajovanov

Поради ситуацијата со коронавирусот во Македонија,каде е потврдено дека кај едно лице е присутен овој вирус,Министерството за здравство даде препораки на Владата на С.Македонија со кои бара да се ограничат или одложат сите поголеми собири вклучително и спортски натпревари во времетраење од 7 дена. Националната пливачка федерација следејќи ги препораките на Министерството за здравство и […]

READ MORE +

Нови рекорди за Македонските пливачки на Дубочица Опен

0
18.02.2020. Jane Karajovanov

На Меѓународниот пливачки митинг „Дубочица Опен“ кој се одржа на 15-16.02.2020 во Лесковац поставени се два нови Државни рекорди на Македонија. Пливачката на П.В.К Орион од Скопје,Миа Крстевска постави нов Апсолутен рекорд на Македонија во дисциплината 200м грбно со време 2:18:02(стариот рекорд беше во нејзина сопственост со време 02:20:70) додека Миа Блажевска Еминова исто така […]

READ MORE +

Нови Државни рекорди на Македонија

1
24.12.2019. Jane Karajovanov

На Меѓународниот пливачки митинг „Свети Никола“ кој се одржа на 21-22 Декември во Ниш, Србија, македонските пливачки Миа Крстевска и Миа Еминова Блажевска поставија два нови национални рекорди. Во утринските квалификациски трки двете пливачки испливаа нови национални рекорди. Миа Крстевска постави нов апсолутен рекорд на Македонија со време 2:20:72 на 200м грбно,стариот рекорд беше во […]

READ MORE +

Зимско Национално Првенство на Македонија

0
17.12.2019. Jane Karajovanov

На Зимското Национално Првенство во пливање на мали базени кое се одржа на 14-15.12.2019 на базенот Борис Трајковски според календарот на Националната Пливачка Федерација учество земаа 19 клуба и околу 300 пливачи кои се натпреваруваа во сите старосни категории(Сениори,Младинци,Кадети,Постари и Помлади пионери) поединечно и екипно. За најдобри пливачи по категории според најголем број на победи […]

READ MORE +

Зимското Национално Првенство во пливање

0
13.12.2019. Jane Karajovanov

Според Програмата на Националната Пливачка Федерација утре и во Недела( 14-15.12.2019) на базенот Борис Трајковски ќе се одржи Зимското Национално Првенство на Македонија во пливање на мали базени.Првенството е екипно и поединечно и ќе биде за сите старосни категории: Сениори/ки – пливачи/ки родени 2000 и постари Младинци/ки – пливачи/ки родени 2001 и помлади Кадети/ки – […]

READ MORE +

SwimOn Talent Kup

0
12.12.2019. Mina Mastilović

SwimOn Talent Kup 18. januar 2020. Subotica, SRC Prozivka, 25m Prijavni fajl (LENEX) i propozicije Jedan trener, bivši olimpijac i jedan plivač odlučili su da urade nešto više za sport koji vole, da ga dovedu na mesto koje mu pripada u zemlji i regionu, tako je nastao SwimOn. Tako je sve počelo. Danas naš tim […]

READ MORE +