0

Četiri zlata za Srbiju drugog dana CECJM

Takmičenje zemalja Centralne Evrope nastavljeno je i u subotu. U dva dela jučerašnjeg takmičenja plivači Srbije osvojili su 11 medalja od kojih su čak 4 bile zlatne.

Zlatno odličje u prvoj trci jutarnjeg dela pripalo je Borisu Lačanskom i to sa novim nacionalnim rekordom na 400 slobodno- 3:59.57.

Lačanski je do prvog mesta doplivao i na 1500 slobodno u vremenu 15:43.48.

Kisić Aleksa prvi je u cilj ušao u najbržoj plivačkoj disciplini plivajući 23.75 50 metara slobodno i tako doneo Srbiji još jedno zlato.

U ženskoj konkurenciji ove discipline Nina Stanisavljević postavila je još jedan nacionalni rekord sa 26.46 što je bilo dovoljno za srebrnu medalju.

Nina je do zlata doplivala na 100 metara prsno dok je u duplo dužoj disciplini osvojila još jedno srebro.

Rekordna je bila i Marković Jana na 100 metara leđno gde joj je sa 1:05.83 pripalo srebro.

Medalje Srbiji doneli su i Svorcan Sara, bronza na 100 delfin, Lazarević Nikola, srebro na 200 prsno kao i muška i ženska štafeta 4×200 slobodno.

Fotografija: Plivački klub Vojvodina


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *