0

Četvoro plivača predstavljaće Srbiju na Komen kupu

Plivački savez juče je objavio spisak plivača koji će predstavljati Srbiju na Komen kupu, koji se održava u Malti 24-24.6. Ovo takmičenje se održava na godišnjem nivou, a zemlje koje nastupaju su Španija, Francuska, Italija, Malta, Grčka, Egipat, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Tunis, San Marino, Maroko, Kipar, Alžir, Bugarska, BiH, Švajcarska, Slovenija, Izrael, Turska i Srbija.

Prošle godine Srbija nije imala predstavnike, a ove godine tim će činiti:

  1. Seke Zita
  2. Đoković Uroš
  3. Lačanski Boris
  4. Savić Novak

Najuspešnija država prošle godine bila je Italija sa ukupno osvojene 33 medalje. Najkvaliteniji rezultat kod muškaraca otplivao je Calloni Johannes iz Italije na 1500 slobodno sa rezultatom 15:32.35. Kod devojaka bila je to Salin Giulia, takođe plivačica iz Italije sa otplivanih 4:17.55 na 400 slobodno.

Prošlogodišnje rezultate možete pogledati OVDE.

Rezultate ovog takmičenja možete pratiti OVDE. (trenutno je dostupan raspored trka po danima)


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *