0

COMEN kup 2019: Medalje za Pudar Lanu i Lazarević Nikolu

  • COMEN Cup- Mediterranean Cup Swimming Competition
  • Burgas, Bugarska
  • 22-23.jun 2019.
  • Rezultati

Veliki uspeh na ovogodišnjem COMEN kupu postigao je mladi reprezentativac Srbije Nikola Lazarević osvojivši zlatnu medalju na 200m prsno i srebro na duplo kraćoj deonici istim stilom. U trci na dvesta metara Nikola je štopericu zaustavio na 2:19.08 što je rezultat vredan 755 FINA bodova. Na trci od 100metara zlato mu je izmaklo za samo 7 stotinki otplivavši 1:05.17 iza Danijela Josifova iz Izraela.

Veoma zapažen uspeh ostvarila je plivačica Bosne i Hercegovine Lana Pudar koja je na 100m delfin osvojila srebrnu medalju sa samo 7 stotinki zaostatka za Italijankom Zambeti. Vreme 1:01.76 novi je rekord BiH za devojčice do 14 i do 16 godina vredan 724 FINA boda.

Lanin trener, Alena Ćemalović ovako vidi uspeh svoje plivačice

Jako smo sretne sa rezultatom na 100m delfin i medaljom za BiH na ovom takmičenju. Zlato nam je izmaklo za 7 stotinki ali nas posebno veseli rezultat koji je čak u rangu apsolutnih nacionalnih rekorda zemalja u okruženju.
S obzirom da je za Lanu ovo prvo međunarodno takmičenje sa reprezentacijom, odlično je reagovala u trci sa djevojčicama koje su imale i bolja prijavljena vremena od nje. Činjenica da u Mostaru ne postoji olimpijski bazen nego sve treninge odrađujemo u 25metarskom bazenu i putujemo na pripreme od nekoliko dana u Banja Luku i Sarajevo, daje posebnu težinu ovom rezultatu. Pred nama je još veći rad ali prije svega apeliranje na institucije BiH koje bi trebale prepoznati Lanin talenat i rad kako bi se u budućnosti u potpunosti mogla posvetiti trenažnom procesu i napretku. Pred nama su nastupi na jačim mitinzima u regionu gdje će Lana imati šansu plivati sa najboljim plivačicama.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *