0

Čupkov do nacionalnog rekorda na Prvenstvu Rusije

Na Nacionalnom prvenstvu Rusije koje se održava od 25. do 30. oktobra u Kazanju, Anton Čupkov oborio je lični i nacionalni rekord na 100 metara prsno. On je štopericu zaustavio na 58.83 i tako za 11 stotinki nadmašio svoj dosadašnji najbolji rezultat.

Pored njega, zapažen nastup do sada je imao i Aleksandr Jegorov koji je bio najbolji na 400 i 800 slobodno, a njegov rezultat 3:47.50 na kraćoj distanci je trenutno najvredniji rezultat prvenstva sa 905 FINA bodova.

U ženskoj konkurenciji, najvredniji rezultat trenutno je u vlasništvu osvajačice bronzane medalje na poslednjem svetskom prvenstvu – Darije Vaskine. Ona je do 876 FINA bodova došla rezultatom 1:00.16 na 100 metara leđnim stilom.

Ostale rezultate prvenstva možete pronaći OVDE, dok samo takmičenje možete uživo pratiti na sledećem LINKU.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *