0

Dodate tri plivačke discipline u olimpijski program za Tokio 2020

Ove dve discipline nalaze se u programu za Svetsko prvenstvo. Aktuelni šampion na 800 slobodno je Sun Yang, dok je Katie Ledecky neprikosnovena u disciplini 1500 slobodno i praktično je klasa za sebe.

Ono što će verovatno manje obradovati ljubitelje plivanja je muško-ženska disciplina 4×100 mešovito, koja je na programu svetskog prvenstva od 2015. Na prošlom svetskom prvenstvu ova disciplina nije baš doživela neku popularnost, ali uvođenjem u olimpijski program to se može promeniti.

Originalnu vest možete pročitati na sajtu MOK-a.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *