0
19.06.2016. Evropa Mina Mastilović

Dominacija Italijana na „FINA/HOSA Open Water Swim Cup“ u Balatonfuredu

Italijanski plivači odneli su pobede i u muškoj i u ženskoj konkurenciji na trci Svetskog kupa od 10km u mađarskom Balatonfuredu.Simone Ruffini trijumfovao je na muškoj strani sa 1:50:26, dok je kod žena to učinila Rachele Bruni u vremenu 1:59:59.

U veoma gustoj trci Ruffini je došao do zlata ispred Washburger Andreasa iz Nemačke, Weinberger Richarda iz Kanade i Amerikanca Ryan Shanea.

U ženskoj konkurenciji Bruni je trijumfovala 11 sekundi ispred ostalih plivačica. Srebro je osvojila Amerikanka Haley Anderson dok je treća bila plivačica iz Nemačke Isabelle Harle.

Srbija je na ovom takmičenju imala 3 predstavnika, dva muška i jednog ženskog. Farkaš Tamaš zauzeo je 40. mesto sa vremenom 1:55:38 dok je Balzam Bence bio 45. sa 2:07:43. Jelena Ječanski plasirala se na 27. mesto sa rezultatom 2:16:15. Moramo istaći i to da su Bence i Jelena bili najmlađi učesnici ove trke.

 

Izvor slike:fina.org


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *