0

Dva finala za Barnu u Blumingtonu

  • TYR Pro Swim Series
  • Bloomington, Indiana, USA
  • 23-26. 05. 2019.
  • Rezultati

Reprezentativac Srbije Andrej Barna nastupio je ovog vikenda na jednom od najjačih takmičenja u SAD „TYR Pro Swim Series“. Među brojnim američkim ali i svetskim plivačkim zvezdama Andrej je uspeo da dopliva do 2 A-finala.

Drugog dana takmičenja nastupio je na 100 metara slobodno i sa vremenom 50.09 plasirao se u finale kao 6. da bi nastup u finalu završio na istoj poziciji sa malo lošijim vremenom od 50.23 sekunde.

Narednog dana, Barna je plivao duplo dužu deonicu slobodnim stilom i sa 1:51.31 se plasirao kao 7 u finalnu trku. U finalu je sa nešto lošijim rezultatom 1:52.73 završio na 8.mestu.

Poslednjeg dana takmičenja u disciplini 50 slobodno štopericu je zaustavio na 23.48 što je bilo 11.vreme, u B finalu kasnije te večeri plivao je 23.62.

Na ovom takmičenju nastupila je i plivačica Slovenije Nastja Govješek i zauzela 7.mesto na 50 delfin sa vremenom 27.40.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *