0

Dva rekorda i dve norme za Čeprkala

    • Velika Nagrada Balkanskih Gradova
    • 13- 14.4.2019

Prvog dana takmičenja u Banja Luci najzapaženije rezultate postigao je domaći takmičar, član „22.Aprila“, Mihajlo Čeprkalo. Mihajlo je već u prvoj disciplini finalnog programa postavio novi nacionalni rekord BiH u disciplini 50 metara delfin, plivajući sjajnih 24.20 što je ujedno i norma za Svetsko prvenstvo ove godine u Južnoj Koreji. Nešto kasnije on je postao i prvi plivač BiH ikada koji je 100 metara slobodno otplivao ispod 50 sekundi. Vreme 49.99 ujedno je i B norma za OI u Tokiju 2020.

Još jedan apsolutni nacionalni rekord BiH postavila je plivačica „GKVS Sarajevo“ Lamija Medošević takođe na 100 slobodno sa rezultatom 56.74.

Najvredniji rezultat jučerašnjeg dela takmičenja otplivao je reprezentativac Srbije Čaba Silađi on je do 885 FINA bodova došao na 50 metara prsno sa rezultatom 27.04. Kod devojaka najviše bodova, 774, pripalo je Anji Crevar na 400 slobodno.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *