0

Dva rekorda Srbije za Farkaš Tamaša

Najbolji plivač Srbije na otvorenim vodama Tamaš Farkaš pokazao je odličnu formu na samom početku sezone.

Farkaš je na bazenskom prvenstvu Mađarske na 5 i 10 kilometara, nastupajući za Szegedi Úszó Egylet, postavio nove nacionalne rekorde u obe discipline.

Prvog dana takmičenja u Bekeščabi Tamaš je trku završio na 4. mestu sa samo četiri sekunde zaostatka za trećeplasiranim. Međutim, vreme 1:53:38,05 novi je rekord Srbije u ovoj disciplini.

Sutradan je u trci na 5km štopericu zaustavio na 55:05,14 što mu je donelo bronzanu medalju i još jedan nacionalni rekord.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *