0

Dva seniorska rekorda BiH za Kovačića

Juče je u Banja Luci održan Novogodišnji kup na kom su učestvovali plivači lokalnih klubova ali i gosti iz Sarajeva, Sremske Mitrovice i Novog Sada.

Nastupilo je ukupno 246 plivača svih uzrasnih kategorija pa su tako u prvom delu nastupili oni najmladji dok su u posljednjem, trećem delu takmičenja plivali i najiskusniji takmičari.

Da veličina takmičenja nije presudna za kvalitet trka pokazali su članovi „22.Aprila“ Kovačić Marko i Lekić Jovan koji su pomerili nacionalne rekorde u apsolutnoj odnosno juniorskoj kategoriji.

Kovačić je dva nova rekorda postavio na 50 i 100 metara leđno pa oni sada iznose 25.87 odnosno 54.84.

Lekić Jovan je rekorde postavio na 200m slobodno i 100 metara prsno u juniorskoj kategoriji. Rezultat sa 200 slobodno 1:46.93 je trenutno i 2. vreme Evrope u ovom uzrastu.

Za najuspešnije takmičare po zbiru bodova iz 4 discipline proglašeni su Vučić David i Zekanović Aleksandra iz banjalučkog Olympa.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *