0

Dva srebra za Srbiju drugog dana MI

Drugog finalnog popodneva u Taragoni nastupe je imalo nekoliko plivača iz regiona a najuspešniji među njima bili su Čaba Silađi i muška štafeta 4×200 slobodno koji su Srbiji doneli dve nove srebrne medalje.

U prvom ženskom finalu ove večeri, 200m mešovito, nastupila je olimpijka Srbije Anja Crevar koja nije uspela da ponovi uspeh sa duplo duže deonice i sa vremenom 2:15.58 zauzela 5.mesto.

Naredna disciplina, 100m slobodno za muškarce bila je nešto neizvesnija. Velimir Stjepanović je za 20 stotinki izgubio medalju i sa 49.47 zauzeo 4.mesto. Još jedan predstavnik Srbije, Andrej Barna je sa ličnim rekordom 49.69 došao do 6.pozicije.

Slovenačka predstavnica u narednom finalu, Klančar Neža 200m slobodno otplivala je za 2:02.33 što je bilo dovoljno za 6.mesto.

Finale discipline 100 metara prsno donelo je novo uzbuđenje. Borbu za zlato vodili su predstavnik Italije Fabio Skocoli i srpski plivač Silađi Čaba. Na kraju Italijan je bio 10 stotinki brži i osvojio zlato dok je Silađi sa 1:00.46 doneo Srbiji srebro.

U ženskom finalu ove discipline Slovenke Vozel Tjaša i Čelik Tina zauzele su 6. i 7. poziciju sa 1:09.72 odnosno 1:10.41.

Mediteranski rekorder Ivan Lenđer nije uspeo da ponovi uspeh sa prethodnih MI kada je na 50m delfin osvojio zlato. Ovoga puta Ivan je sa 24.12 zauzeo 6.mesto. U ovom finalu reprezentativac BiH Adi Mešetović postavio je novi nacionalni rekord i došao do norme za Svetsko prvenstvo, zauzevši 8.mesto sa 24.39.

Na 100 metara leđno nastupio je hrvatski reprezentativac Anton Lončar kome je vreme 56.22 donelo plasman na 7.mesto.

U poslednjoj disciplini ove večeri, štafeti 4×200 slobodno za muškarce, štafeta Srbije u sastavu Stjepanović, Nikolić, Bobar, Barna, došla je do srebrne medalje sa 7:18.58 , iza reorezentacije Italije.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *