0

EJP 2017: Nova medalja za Anju Crevar (izveštaj – 5. dan)

U prvom finalu danas, Mađar Balaš Holo donosi još jednu medalju svojoj reprezentaciji. On je na 400 mešovito trijumfovao sa rezultatom 4:19.55 ispred Tomasa Dina iz Velike Britanije i Marsela Vagrovskog iz Poljske.

Sjajna trka na 100 leđno za Ruskinju Polinu Jegorovu i novi evropski juniorski rekord, kao i rekord šampionata. Ona je otplivala neverovatnih 59.62 i sa više od sekunde prednosti uzela zlato ispred sunarodnice Darije Vaskine i plivačice Moldavije Tatijane Salčutan.

Nije se dugo čekalo na novi rekord jer je već u sledećoj disciplini Italijan Nikolo Martinenji isplivao novi svetski i evropski juniorski rekord, kao i rekord šampionata. On je jedini isplivao 100 prsno ispod minuta i sa neverovatnih 59.23 došao do zlata sa skoro dve sekunde prednosti ispred osvajača srebra, Rusa Evgenija Somova, kao i bronzanog  Italijana Alesandra Pincutija.

U istoj disciplini, ali za devojke je trijumfovala plivačica Irske Mona Mekšeri sa 1:07.61 ispred Holanđanke Tese Šuten i Šveđanke Hane Brunzel.

Još jedna medalja za plivače Moldavije ovog popodneva, ali i još jedan svetski juniorski rekord. Aleksej Sančov je sa sjajnih 1:47.00 trijumfovao ispred Mađara Nemeta Nandora i Rusa Ivana Gireva. 

U sledećoj disciplini je srpska plivačica Anja Crevar došla do nove medalje, ovaj put srebrne. Brža od nje je bila samo Holanđanka Marit Stinbergen koja je plivala 2:13.69, dok je Anja popravila svoj i državni rekord i on sada iznosi 2:14.13. Do bronze je došla Britanka Ališa Vilson.

Još jedan evropski juniorski rekord i rekord prvenstva je isplivan na bazenu u Netanji. Rus Jegor Kuimov je isplivao 100 delfin odličnih 51.35 i tako uzeo zlata ispred mlade nade Mađarske i novog rekordera na duplo dužoj distanci Kristofa Milaka, dok je Estonac Kregor Cirk stigao do bronze.

Plivačica Belorusije Anastasija Škurdai je bila najbrža na 50 metara delfin. Ona je sa rezultatom 26.53 trijumfovala ispred Ruskinje Poline Jegorove i Šveđanke Sare Junevik. Predstavnica Hrvatske, Jana Vranić, je zauzela 8. mesto u ovom finalu sa vremenom 27.42.

U najbržoj disciplini, 50 slobodno, je trijumfovao Italijan Leonardo Deplano sa rezultatom 22.47 ispred Šveđanina Bjorna Siligera i Francuza Maksima Grusea. Predstavnik Hrvatske, Marin Ercegović je zauzeo 6. mesto sa rezultatom 22.69.

Plivačice Mađarske su još jednom pokazale izvrsnu formu i sa još jednim rekordom šampionata trijumfovale u disciplini 4×200 slobodno. One su isplivale 7:58.99 i trijumfovale ispred plivačica Belgije i Rusije.

U poslednjoj disciplini na ovom evropskom prvenstvu je viđen još jedan svetski i evropski juniorski rekord, kao i novo najbolje vreme šampionata. U štafeti 4×100 mešovito, plivači Italije su u tesnoj borbi savladali Ruse i sa rezultatom 3:35.24 trijumfovali. Oni su do ovakvog rezultata došli pre svega zahvaljujući neverovatnom Nikolu Martinenjiju koji je svojih 100 prsno otplivao za fantastičnih 58.93. Treći su bili plivači Poljske.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *