0

Evgenij Pop Acev do 16. mesta u Portugaliji

  • FINA / CNSG Marathon Swim World Series 2019
  • 8.6.2019
  • Setubal, Portugalija
  • Rezultati

Jedan od najboljih plivača Severne Makedonije na otvorenim vodama, Evegenij Pop Acev nastupio je na trećoj stanici fina/cnsg Svetske serije maratona na 10km, koji je održan u Setubalu u Portugaliji.

Pobednik u muškoj konkurenciji bio je Japanac Mijamoto Josuke sa vremenom 1:34:44, a kod žena je pobedila Brazilka Ana Marcela Kunha sa 1:41:12 .

Evgenij Pop Acev je osvojio 16. mesto sa vremenom 1:39:39. U muškoj konkurenciji je nastupio 21 plivač, isto koliko i u ženskoj. Naredna trka u seriji zakazana je za 18.06, a održava se u Mađarskom Balatonu.


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *