Arena
0

Finale ISL-a počinje danas u Las Vegasu

Prva sezona Medjunarodne plivačke lige (International Swimming League) završava se ovog vikenda u Las Vegasu.

Fantastični poduhvat koji je za cilj imao profesionalizaciju plivačkog sporta doživeo je sjajan odziv i komentare kako među samim plivačima tako i među publikom. Međutim, organizatori tvrde da spektakl tek sledi i to u Madalay Bay Rizort/Kazinu. U hali ovog kazina koja inače prima 12 hiljada posetilaca postavljen je unikatni bazen, sa jednom providnom ivicom, a tribine će primiti 4 hiljade plivačkih fanova.

Za neverovatne novčane nagrade takmičiće se 4 tima koja su izborila plasman u ovo veliko finale a to su Energy Standard, London Roar, LA Current i Cali Condors. Spomenućemo samo neke od zvezda u ovim timovima:

  • London Roar: Adam Peaty, Kyle Chalmers, Cate Campbell, Ema McKeon
  • Energy Standard: Sarah Sjoestroem, Femke Heemskerk, Chad LeClos, Florent Manaudou
  • LA Current: Nathan Adrian, Ryan Murphy, Berryl Gastaldello, Kathleen Baker
  • Cali Condors: Caeleb Dressel, Lilly King, Olivia Smoliga, Mitch Larkin

Najbolji plivač takmičenja, takozvani MVP dobiće bonus od 50 hiljada dolara dok će svako prvo mesto u individualnim trkama donositi 6 hiljada, pobeda u štafetama 3 hiljade svakome, a pobednik „skins“ trke biće bogatiji za čak 18 hiljada američkih dolara.

Prenos ovog takmičenja najavljen je na Eurosportu noćas u 01:25 po našem vremenu.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *