0

Finale za žensku štafetu Slovenije, Vozel Tjaša u polufinalu

U prvoj disciplini današnjeg programa, 100 metara prsno, reprezentativka Slovenije Tjaša Vozel uspela je da izbori mesto u polufinalu. Vreme 1:05.69 donelo joj je plasman na 11. poziciju.

Najbolje vreme u kvalifikacijama i jedino ispod 1:05, imala je Italijanka Martina Carraro.

U istoj istoj disciplini za muškarce Stevens Peter John otplivao je 59.19 što nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale.

Plasman u finale sjajnim plivanjem izborile su devojke u štafeti 4x50slobodno gde su Klančar Neža, Fain Katja, Šegel Janja i Pintar Tjaša otplivale 1:39.05 što im je donelo 8.mesto u kvalifikacijama.

U finalu su se našle i reprezentacije Holandije, Velike Britanjije, Danske, Rusije, Francuske, Poljske i Nemačke.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *