0

Florent Manaudou objavio povratak

Aktuelni svetski rekorder i osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu, Florent Manaudou objavio je da se vraća plivanju posle višegodišnje pauze.

Kako je izjavio za francuski „L’Equipe“ Florent se uželeo trka, takmičenja i treninga a karijeru će nastaviti u čuvenom Energy Standardu gde pod vođstvom Gibson Jamesa plivaju velike svetske zvezde poput Chad LeClosa, Sare Sjostrom, Proud Bena…

Florent Manaudou aktuelni je rekorder Sveta u 25-metarskim bazenima u disciplinama 50 slobodno (20.26) i 50 leđno (22.22). Takođe osvajač je zlatne medalje na OI u Londonu na 50 slobodno da bi se nakon poraza na OI u Riju povukao iz plivanja i započeo karijeru kao igrač rukometa.

Njegov povratak svakako će naredna takmičenja u sprinterskim disciplinama učiniti još zanimljivijim, sa nešto manje od 500 dana do narednih Olimpijskih igara.

Florentovo najbolje vreme na 50 slobodno u velikim bazenima je 21.19 što ga svrstava u 5. najbržeg plivača Sveta ikada u ovoj disciplini.

Poredak 5 najboljih u Evropi u 2019. godini izgleda ovako

  1. Proud Benjamin 21.71
  2. Vergani Andrea 22.02
  3. Morozov Vladimir 22.39
  4. De Boer Tom 22.39
  5. Shevtsov Sergii 22.40

Sa dodatkom Amerikanaca Dressela i Andrewa kao i branioca titule iz Rija Earvina, Manaudou će borbe za zlato na narednim velikim takmičenjima u ovoj disciplini učiniti još zanimljivijim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *