0

Gorazd Podržavnik: Nadamo se polufinalima

Ostalo je još samo dva dana do početka Svetskog prvenstva koje je ujedno i najvažnije takmičenje za sve plivače do Olimpijskih igara 2020.godine. Sve završine pripreme su gotove a svoj nastup željno očekuju i reprezentativci Slovenije. Njihov tim je nešto manji nego prethodnih godina ali ciljevi i želje definitivno nisu mali.

O tome nam je govorio i nacionalni selektor Slovenije Gorazd Podržavnik:

Slovenija će na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu nastupiti sa malom ekipom od 4 plivaca. Uz dva iskusna takmicara Tjašu Oder i Peter John Stevensa nastupiće po prvi put na seniorskom SP
2 devojke, Neža Klančar i Katja Fain.
Od svih plivača očekujemo da ponove rezultate sa kojim su se kvalifikovali za ovo takmičenje i nadamo se da će ta vremena biti dovoljna za uvrštavanje među prvih 16. u njihovim glavnim disciplinama.

Nastup na SP već je završila i reprezentativka Slovenije na otvorenim vodama Perše Špela i zauzela 27.mesto na 10km čime se približila odlasku na OI.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *