0

Hrvatska sa podmlađenim timom u Glazgovu

Evropsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima se bliži pa tako sve veći broj reprezentacija završava sastavljanje svojih timova.

Ove godine hrvatski tim za EP u Glazgovu izgleda ovako:

 1. Matea Sumajstorčić
 2. Iva Dujanić
 3. Lorena Jerebić
 4. Nika Čulina
 5. Ana Blažević
 6. Mislav Sever
 7. Ivan Gajšek

Hrvatska izbornica očigledno se odlučila za podmlađen tim. Na spisku nema možda i najveće zvezde Franka Grgića kao i njegovog klupskog kolege Marina Mogića, koji ovo prvenstvo propuštaju kako bi se fokusirali na Olimpijske igre za koje su već izborili norme.

Matea Sumajstorčić dala je kraku izjavu za naš sajt povodom putovanja na EP:

“ Putujemo u Glazgov za 3 tjedna. Trenutno smo još uvijek u punom treningu i nećemo puno spuštati intenzitet ni kilometre za natjecanje pošto nam je cilj glavne forme 5 mjesec. Nastupam prvi dan prvenstva 04.12 na 800 slobodno te zadnji dan na 400 slobodno. Cilj mi pokušati popraviti svoje osobne rekorde i ostvariti što bolji mogući plasman!“

Plivače će na putu u Glazgov pratiti i stručni tim koji čine:

 • Goran Leko
 • Klara Šiljeg
 • Lovrenco Franičević
 • Iva Pavelić Zouhar
 • Luka Pavlinović

Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *