0

Ivan Lenđer: Prerano je za povlačenje

Dan pred početak Evropskog prvenstva u Londonu imali smo priliku da popričamo sa još jednom zvezdom srpskog plivanja, Ivanom Lendjerom. Bio je svetski juniorski prvak na 100m delfin u Brazilu 2006. i svetski juniorski rekorder, osvojio je nekoliko zlatnih medalja na Evropskim juniorskim prvenstvima, 3 zlata na Mediteranskim igrama, plivao finale Svetskog prvenstva u Rimu, osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Istanbulu. Na Evropskom prvenstvu u Debrecenu bio je 4. na 100m i 7. na 50m delfin, a u Berlinu je trku 50m delfin završio na 9. mestu . Sada je spreman za nove izazove prvo za ovo Evropsko prvenstvo a potom i za Olimpijske igre u Riju.

SwimOn: Pored Zrenjanina išao si da treniraš i u Istambul a sada si u Dubaiju. Možes li da uporediš treninge i uslove u ova tri grada?

Ivan: Svaki grad je poseban na svoj način. Nešto dobiješ nešto izgubiš. U svakom slučaju uslovi su mnogo bolji u inostranstvu u smislu da imamo 50 metarski bazen uvek dostupan. Ali svakako je najlepše biti kod kuće.

SwimOn: Šta vidiš kao svoje glavne prednosti u odnosu na protivnike u Londonu?

Ivan: Kao najveću prednost vidim iskustvo koje sam stekao na dosadašnjim velikim takmičenjima i bazen mi je poznat sa Igara 2012.

SwimOn:  Koje faktore vidiš kao odlučujuće za dobre trke i nastupe?

Ivan: Treba da ostanem smiren i fokusiran na ono što treba da radim i za šta sam se spremao ove dve godine koliko sam u Dubaiju.

SwimOn: Imaš li neke svoje rutine koje izvodiš pre trka?

Ivan: Uvek napravim satnicu kada šta radim,od buđenja do trke. Pre same trke slušam muziku kako me ništa ne bi dekoncetrisalo.

SwimOn: Kakve su ti dalje ambicije i planovi za karijeru?

Ivan: Posle igara,tačnije u oktobru se vraćam nazad za Srbiju i nastavljam da plivam i da radim u klubu u Zrenjaninu. Razmišljao sam o povlačenju u jednom trenutku ali je definitivno suviše rano za to.

Sve rezultate iz Londona možete pratiti OVDE

 

Izvor slike: hamiltonaquatics


Avatar

Radovan Siljevski

Radovan Siljevski rođen je 17.07.1986. u Beogradu. Sa 14 godina krenuo je sa plivanjem u plivačkom klubu “Partizan”. Kada je krenuo da trenira, izgledi nisu bili najsjajniji da bi mogao da uradi nešto na plivačkoj sceni. Posle par godina, počinje da trenira sa prvim timom pod trenerom Matije Koprivicom, i osvaja zlatnu medalju na juniorskoj Balkanijadi. Već sledeće godine izborio je mesto u nacionalnom timu tada Srbije i Crne Gore, a 2007. kvalifikovao se za Olimpijske igre u Pekingu. Nakon Pekinga beleži finala Evropskog prvenstva, Mediteranskih igara i Univerzijade...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *