0

Juniorski rekord Srbije za Petković Andriju

Plivač „Svetog Nikole“ iz Niša, Andrija Petković, postavio je novi juniorski rekord Srbije u disciplini 50 metara leđno.

Andrija je na međunarodnom plivačkom mitingu „33. Zlatni medved“ održanom proteklog vikenda u Zagrebu pomerio svoj nacionalni rekord i sa 26.59 došao do zlatne medalje u ovoj disciplini.

Njegov rezultat ujedno je i A norma za Evropsko juniorsko prvenstvo u Helsinkiju (04-08. jula) kao i za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu (01-06. oktobra).

Petković je na ovom takmičenju osvojio i bronzanu medalju na 200m slobodno gde je otplivao svoj lični rekord od 1:56.15.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *