0

Katinka Hosszu i Chad Le Clos najbolji plivači 2018. godine

Svetska plivačka federacija je, na ceremoniji održanoj nakon poslednjeg dela Svetskog prvenstva u Hangdžou, proglasila najbolje plivače i druge sportiste vodenih sportova za 2018. godinu.

Podeljeno je 10 individualnih nagrada za sportiste, dve nagrade najboljim ekipama, njihovim trenerima kao i dve nagrade masters sportistima.

Priznanje za najboljeg plivača godine koja je na izmaku dobio je reprezentativac Južne Afrike Chad Le Clos. Iako ove godine nije dominirao ma Svetskim kupovima, kao prethodne, Le Clos je Svetsko prvenstvo završio sa 1 zlatom, 2 srebra i bronzom i tako ostao u samom svetskom vrhu.

Katinka Hosszu zasluženo je po četvrti put dobila nagradu za najbolju plivačicu 2018.godine. Katinka se posle vec svima poznatih problema vratila na plivačku scenu u velikom stilu. Dobre nastupe zabeležila je već na Svetskim kupovima ali je izvanrednu formu pokazala na ovom SP osvojivši 4 zlatne i jednu srebrnu medalju.

Nagradu za najboljeg plivača na otvorenim vodama odneo je Ferry Weertman iz Holandije dok je ista nagrada u ženskoj konkurenciji pripala brazilskoj plivačici Cunha Ana Marceli.

Ovogodišnja priznanja dobili su i

  • Rhiannan Iffland (AUS) – najbolja (visinska) skakačica u vodu 2018
  • Gary Hunt (GBR) – najbolji (visinski) skakač u vodu 2018
  • Reprezentacija Mađarske- najbolji muški vaterpolo tim 2018
  • Tamas Marcz (HUN) – trener najboljeg muškog vaterpolo tima 2018
  • Reprezentacija SAD- najbolji ženski vaterpolo tim 2018
  • Shi Tingmao (CHN)- najbolja skakačica u vodu 2018
  • Cao Yuan (CHN)- najbolji skakač u vodu 2018
  • Yelizaveta Yakhno (UKR)- najbolja umetnička plivačica 2018
  • Giorgio Minisini (ITA)- najbolji umetnički plivač 2018

Fotografija: fina.com (Istvan Derencsenyi)


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *