0

Koliko su zaista dobra zabranjena odela?

Brend plivačke opreme Speedo najavio je zanimljiv događaj za 10. decembar ove godine.

Naime, sudeći po reklami na društvenim mrežama, jedan od najbržih plivača današnjice, Amerikanac Kejleb Dresel će pokušati da u slavnom LZR Racer odelu u kome je oboreno preko 90 svetskih rekorda, ispliva 50 metara za manje od 20 sekundi.

Podsetimo, nakon velikog broja oborenih svetskih rekorda tokom 2008. i pogotovu 2009. godine, FINA je donela odluku da zabrani takva odela. Brojni rekordi iz te ere su i dalje važeći, a među njima upravo i rekord na 50 slobodno u velikom bazenu koji drži Brazilac Cezar Sijelo Filjo sa 20.91 iz decembra 2009. godine, dok je baš Dresel aktuelni svetski rekorder u istoj disciplini u 25-metarskom bazenu sa rezultatom 20.24 isplivanom u finalu ISL takmičenja prošle godine.

izvor fotografije: Speedo

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *