0

Konor Dvajer završio karijeru nakon doping skandala

Američki reprezentativac i osvajač dve zlatne olimpijske medalje, Konor Dvajer, objavio je kraj svoje plivačke karijere nakon 20-mesečne suspenzije sa kojom se suočio zbog korišćenja doping sredstava.

Ovaj 30-godišnjak je bio pozitivan na anabolike u tri uzorka urina uzeta u novembru i decembru prošle godine. Nakon izveštaja Američke antidoping agencije, Dvajer je suspendovan na 20 meseci, počev od 21. decembra 2018, pa će mu suspenzija isteći tek 20. avgusta 2020. godine, te je Dvajer time izgubio sve šanse da bude deo američkog tima na narednim Igrama u Tokiju.

Iako je zvanično tražio da mu suspenzija bude smanjena sa 20 na 16 meseci, čime bi dobio priliku da se takmiči na američkom izbornom takmičenju za Olimpijske igre, Konor Dvajer je ipak na društvenim mrežama objavio kraj svoje plivačke karijere u kojoj je osvojio tri olimpijske medalje – dve zlatne na 4×200 slobodno u Londonu i Riju, kao i bronzanu na 200 slobodno na poslednjim Olimpijskim igrama.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *