0

Martina Bukvić i Nikola Ratkov u Budimpešti

Na već najavljenom drugom delu FINA Svetskog kupa Srbija će imati dva predstavnika.

Mlada plivačica 11.Aprila i višestruka rekorderka Srbije Martina Bukvić i šampion Srbije u nekoliko disciplina slobodnim stilom Nikola Ratkov, iz kragujevačkog Radničkog sutra će početi svoj nastup u glavnom gradu Mađarske.
Martinin trener Bojan Počuča ističe da će ovo biti sjajno iskustvo za mladu prsašicu

Martina pliva 50, 100 i 200 prsno i 100 slobodno. Trenutno smo u bazičnom delu sezone i takmičenja koristimo kao jedini specifičan trening. S obzirom na disciplinu koju Martina najbolje pliva, 200 prsno, u nedostatku konkurencije u Srbiji došli smo na Svetski kup da bi nastavila da se gradi kao kvalitetna plivačica. Ove godine smo imali priliku da skočimo Barselonu i Evropsko juniorsko prvenstvo, jedina dva takmičenja u celoj sezoni gde su devojke bile brže od nje. Očekivanja su da postepeno dižemo formu i spremamo se za dobre rezultate krajem godine.

Bukvićeva je sezonu završila sjajnim rezultatima i u trkama koje nisu njena specijalnost ali na žalost u Budimpešti je raspored trka takav da će pored deonica prsno plivati samo 100 slobodno. Kako ističu plan je da u narednom periodu nastupa i na 100 i 200 slobodno kao i na 200 mešovito.

Sjajnu priliku za okršaj sa velikim šampionima ali moguće i plasman u finale imaće naš muški predstavnik a njegov trener, popularni Žuga kratko je prokomentarisao:

Nikola pliva 400 i 1500 kraul. Trenutno smo u bazičnom periodu, a iskustvo je pokazalo da Nikola baš tada zna da otpliva kvalitetno, naročito u malom bazenu. Nismo dugo učestvovali na takmičenjima u 25-metarskom bazenu, pa smo odlučili da odemo na jedan ovakav događaj gde će Nikola imati priliku da pliva sa nekim od najvećih plivačkih imena današnjice. Što se tiče očekivanja, nadamo se plivanju oko najboljih rezultata, a samim tim i finalu u nekoj od dve prijavljene trke .

Rezultate iz Budimpešte možete pratiti na sledećem linku

https://www.fina.org/competitions/1381/fina-swimming-world-cup-2021/athletes?gender=&countryId=


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *