0

Miljenić postavio najbrže vreme u NCAA

Photo: usc athletics


Reprezentativac Hrvatske i član plivačkog tima Univerziteta Južne Kalifornije Nikola Miljenić postavio je najbrže vreme sezone na 100 jardi slobodno u NCAA.
On je u kvalifikacijama sa vremenom 42.25 za čak tri desetinke popravio svoj lični rekord sa Pac-12 šampionata 2019. godine i time se svrstao u red favorita za medalju na NCAA prvenstvu koje je zakazano za mart 2022. 

Pored toga, Nikola je nastupio i u upola kraćoj disciplini gde je bio treći sa rezultatom 19.39, a takođe i na 100 delfin gde je bio drugi sa 46.03.

Miljenić je ovog leta predstavljao Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju gde je u disciplini 100 slobodno zauzeo 28. mesto u generalnom plasmanu sa ličnim rekordom 49.25.

Pored njega, na istom takmičenju je nastupio i juniorski reprezentativac Srbije Dušan Babić. On je na 500 jardi slobodno zauzeo 18. mesto sa vremenom 4:26.19, dok je na 200 jardi bio sedmi sa rezultatom 1:37.21.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas, a potom i Matematički fakultet. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *