0

Mislav Sever od ove sezone sa plivačkim timom Vojvodine

Još jedno veliko ime priključilo se plivačkom timu Vojvodine. Nakon što su prošle sezone za Vojvodinu zaplivali Čaba Silađi, Vuk Čelić, Kristijan Lakatoš i Medić Mila, ove sezone će se muškom timu priključiti jedan od najbolji plivača Hrvatske, Mislav Sever.

Sever je imao jako dobru prošlu sezonu kada je zabeležio polufinala u disciplinima 50 i 100 slobodno na Svetskom prvenstvu u 25 metarskom bazenu koje se održalo u Kanadi. Ovog leta je takođe nastupio na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, u disciplinam 50 i 100 slobodno.

Pitali smo Mislava, koji su mu motivi bili za ovu promenu, kao i koji će mu ciljevi biti ove sezone.

Prvi razlog je taj što ću trenirati sa pravim plivačima (u Hrvatskoj nažalost nema sprintera kraulaša koji mi mogu parirati) i ljudima mojih godina (u mom klubu u Rijeci su svi 1999 godište i mlađi). Drugi razlog je taj da imam trenera koji se istinski trudi i uz to ima znanje, što se može vidjeti po rezultatima svih njegovih plivača. Treči razlog je taj što mi je dosadilo plivanje na Hrvatskim natjecanjima, gdje više nema konkurencije i uz to za mene nema motivacije. Siguran sam da će suradnja sa Igorom Beretićem roditi plodom.

Ciljevi za ovu sezonu su da odradim Europsko prvenstvo najbolje što sam trenutno sposoban (imao sam pauzu od Svjetskog prvensva u Budimpešti, pa sve do danas, kad sam započeo ovdje u Novom Sadu).

Pitali smo prvog trenera Vojvodine Igora Beretića, koliko će značiti timu Vojvodine to što sa njima trenira jedan od najboljih plivača Hrvatske, kao i da li su uslovi za trening koje trenutno imaju na nivou kvaliteta prvog tima.

Sigurno da će značiti da jedan od najboljih Hrvatskih plivača pliva sa momcima iz PK Vojvodine. Prevashodno, mislim da će Mislav imati adekvatne sparing partnere u Urošu Nikolići i pogotovo Sabo Sebastianu, s’ obzirom da je Mislavovo najbolje ostvarenje u 50 metarskom bazenu na 100m kraul 49.40, istovetno kao Sabovo i za 40 stotinki brže od Nikolićevog (49.82). Generalno okupiti najkvalitetnije sprintere iz regiona i omogućiti im da treniraju zajedno,to je ono što je jako važno za postizanje vrhunskog rezultata, prava konkurencija na treningu je ono što vas tera da ste uvek u fokusu i dajete svoj maksimum.

Uslovi bi sigurno mogli biti bolji, no to su određene stvari na koje mi kao Klub i ja kao trener ne možemo puno uticati pa onda se više fokusiramo da u odnosu na postojeće uslove našim plivačima omogućimo da u što kvalitetnijoj konkurenciji sprovode trenažni program.

 

Lični rekordi Mislav Severa:

50 metarski bazen

50 slobodno: 22.45

100 slobodno: 49.41

50 delfin: 24.09

100 delfin: 53.34

25 metarski bazen

50 slobodno: 21.62

100 slobodno: 47.40

50 delfin: 23.74

100 delfin: 52.46

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *