0

Muratović za SwimOn: San mi je da predstavljam BiH na Olimpijskim Igrama

Svi koji ovih dana prate plivanje gotovo da ne prestaju da govore o nastupu Emira Muratovića na „BL Openu“. Dečko poreklom iz Tuzle postavio je nove apsolutne nacionalne rekorde na 50 leđno (25.53), 50 (22.67) i 100 slobodno (49.37) i ispunio normu za SP u Koreji ali i B normu za OI u Tokiju 2020.

Iako je od 3.godine odrastao na Floridi i bio veliki ljubitelj vode, plivanjem je počeo da se bavi tek sa 15 godina. Zahvaljujući podršci brata i roditelja sa plivanjem je nastavio na Florida State Univerzitetu. Njegovi rezultati iz godine u godinu bili su sve bolji da bi pre dve nedelje, u Banja Luci, Emir plivao najbolje trke svoje karijere. Nešto više o svojim rezultatima podelio je i sa našim timom:

SwimOn: Mnoge su iznenadili tvoji rezultati u BL, da li su rekordi bili iznenađenje za tebe?

Emir: Mislim da rekordi nisu bili potpuno iznenađenje jer sam bio veoma zadovoljan kako sam trenirao ove godine na koledžu. Nadao sam se da ću ostati u istoj formi za “BL Open.” Nisam sebi pravio neko opterećenje zbog rekorda jer cilj mi je bio samo da plivam svoja najbolja vremena.

SwimOn: Ovo ti je bila završna godina na koledžu, da li je to uticalo na tvoj trenažni proces?

Emir: Ove godine sam malo drugačije radio pripreme za BL Open. Iako mi je bila posljednja godina na koledžu ja sam imao priliku da ostanem duže na koledžu ovoga ljeta i treniram sa trenerima na 50 metarskom bazenu za razliku od prethodnih godina kada sam dolazio kući i trenirao sam na kraćim bazenima. Puno sam zahvalan svom koledžu i svim svojim trenerima na Florida State University koji su mi to omogućili.

SwimOn: Gde planiraš da nastaviš svoju plivačku karijeru?

Emir: Planiram raditi sa svojim klubom “Olymp” u Banja Luci što više, jer i njima sam uvijek zahvalan na svemu što su mi omogućili do sada. Drago mi je što vidim veliki napredak našeg kluba koji ne samo meni nego i mlađoj generaciji daje priliku da prate svoj san.

SwimOn: Koji su tvoji dalji ciljevi i planovi?

Emir: Moji planovi za sada su da se pripremim za Svjetsko prvenstvo što bolje i da plivam još brze. Također, mi je veliki san i sve od sebe ću dati ne samo da odem nego da i postignem značajna vremena na OI. Ponosno ću predstavljati svoju zemlju jer u Bosni sam ostavio dio sebe, svog djeda i nenu tako da sam se vraćao svakom prilikom. Oni su mi takođe bili velika motivacija i podrška koja mi je pomogla da ostvarim sve što sam poželjeo do sada.”


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *