0

Nacionalni rekord za Velimira Stjepanovića

Srpski reprezentativac Velimir Stjepanović postavio je novi nacionalni rekord na 100 metara slobodno. Kao prva izmena u štafeti 4x 100 metara slobodno otplivao je 47.43 što je za stotinku bolje vreme od prethodnog rekorda koji je držao Sabo Sebastijan.

Velja je nastupio u štafeti DC Trident danas, prvog dana odlučujućeg meča za plasman u polufinale Međunarodne plivačke lige. Njegov tim za sada vodi u ovom „Playof-u“ među četiri najslabije ekipe dosadašnjeg dela takmičenja. Propozicije ove godine su takve da će se dve od ove četiri ekipe plasirati u polufinale takmičenja koje se održava u Ajndhovenu.

Polufinale su za sada izborile ekipe Energy Standard, London Roar, LA Current, Cali Condors, Toronto Titans i Aqua Centurions. Pred ekipm DC je još jedan dan takmičenja protiv ekipa NY Breakers, Iron i Tokio frog Kings.


Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac 2013. godine, FINA Svetskom kupu u Budimpešti 2018. kao i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja stekla na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *