0

Najbrže vreme Sveta za Sabo Sebastiana

Reprezentativci Srbije nastavljaju sa izvanrednim rezultatima na prvenstvu Mađarske. Jedan dan nakon pobede Silađija na 100 metara prsno, Sabo Sebastian došao je do zlata na 50 metara delfin i to sa najboljim rezultatom na Svetu u 2019.godini.

  • Sabo Sebastian (SRB) 22.99
  • Santos Nicholas (BRA) 23.27
  • Andrew Michael (USA) 23.36

Sabo je trku završio ispred mađarskog reprezentativca Čeh Lasla plivajući sjajnih 22.99 što je ujedno i A norma za Svetsko Prvenstvo koje se održava ovog leta.

Podsetimo, njegov najveći uspeh u karijeri bila je bronzana medalja sa Evropskog prvenstva 2017. u 25-metarskim bazenima kada je plivao 22.44 dok mu je lični rekord u velikim bazenima iznosio 23.48.

Sabo će danas nastipiti na 100 metara delfin što je olimpijska disciplina i šansa za ostvarenje olimpijske norme.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *