Arena
0

Nevena Grujić rekordno u Skoplju

Na plivačkom mitingu Skoplje Open 2019 koji je proteklog vikenda održan na bazenu Boris Trajkovski nastupala je i plivačka reprezentacija Beograda sastavljena od juniora i kadeta.

Oni su bili izuzetno uspešni i iz Severne Makedonije se vratili sa osvojene čak 62 medalje.

Posebno se istakla mlada plivačica Partizana, Nevena Grujić koja je oborila državni rekord na 200 leđno za devojčice do 12 godina. Ona je sa vremenom 2:27.50 za 38 stotinki pomerila granicu najboljeg rezultata u toj uzrasnoj kategoriji koji je je do sada držala Nataša Kekić. Ona je pored toga osvojila još dve zlatne medalje i proglašena je za najbolju plivačicu mitinga u svojoj kategoriji.

Reprezentaciju Beograda su predvodili treneri Plavog Talasa – Danijela Popović i Partizana – Vuk Danilović.

Sve rezultate možete pogledati OVDE.


Katarina Kučuk

Katarina Kučuk

Katarina Kučuk je rođena 26. 1. 1996. godine u Beogradu. Završila je Devetu gimnaziju Mihailo Petrović Alas i nada se da će uskoro da stekne zvanje diplomiranog matematičara. Prve plivačke korake je napravila u školi plivanja Boda Roda, da bi ozbiljnije nastavila sa treninzima u Plivačkom klubu Partizan, a zatim i 11. april gde je provela više od šest godina. Osvajač je medalja u uzrasnim kategorijama na prvenstvima Srbije, kao i na mnogim međunarodnim i domaćim mitinzima. Iako više ne trenira aktivno, još uvek je u svetu plivanja, ali ovaj put u ulozi nacionalnog plivačkog sudije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *