0

Održano prvenstvo Hrvatske za kadete

  • Kadetsko prvenstvo Hrvatske u plivanju
  • 09- 10. 02. 2019.
  • Bazen „Mladost“, Zagreb, Hrvatska
  • Rezultati

Ovog vikenda je u tri takmičarska dela održano prvenstvo Hrvatske za kadete odnosno dečake rođene 2005. I 2006. i devojčice rođene 2006. i 2007. godine.

Najvredniji rezultat na takmičenju otplivala je Matea Iveković koja je u disciplini 100 metara slobodno sa vremenom 59.40 došla do 633 FINA boda.

U kategoriji dečaka najuspešniji je bio Hrvoje Tomić sa osvojenih 594 boda na 400 slobodno i vremenom 4:13.05.

U ukupnom plasmanu ekipnu pobedu je odneo domaćin, plivački klub „Mladost“ iz Zagreba.

U Hrvatskom plivačkom savezu zadovoljni su rezultatima koje su ostvarili plivači ovog vikenda ističući da Hrvatsko plivanje ima potencijala jer ima na koga da računa u budućnosti.

Fotografija: Hrvatski Plivački Savez


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine, apsolvent Pravnog fakulteta u Beogradu. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Poslednjih nekoliko godina trenirala je i u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a sada je članica PK ‘Spartak-Prozivka’ iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *