0

Održano prvo juniorsko prvenstvo SAD-a na otvorenim vodama

Pored nacionalnog seniorskog prvenstva na 5 i 10km, proteklog vikenda je na Castaic jezeru održano i prvo u istoriji Juniorsko prvenstvo SAD-a na otvorenim vodama.

Juniori su se za razliku od starijih kolega nadmetali samo u trci na 5km.

Kod devojaka istorijsku, prvu titulu juniorske šampioke odnela je Erica Sullivan (Sandpipers, Nevada) sa 1:05,19.9. Drugo mesto pripalo je Nicole Salladin (1:06,05.2) a treće Mackenzie Ares (1:06,29.1).

U muškoj kategoriji do zlata je u veoma gustoj borbi došao Noah Brune plivajući 1:01,27.1 . Drugi je u cilj ušao Brenan Graverly u vremenu 1:01,42.6 dok je treće mesto pripalo Gutierres Josephu sa 1:01,43.7.

Dan ranije Amerika je dobila i seniorske šampione na 10km, ujedno i predstavnike na SP u Budimpešti.

Jordan Willimovsky braniće titulu svetskog šampiona pošto je sa vremenom 1:57,46.613 ubedljivo odneo titulu nacionalnog prvaka na 10km. Drugo mesto i takođe nastup na SP u Budimpešti obezbedio je Brendan Casey.

Kod devojaka je sa čak 2 minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranu, olimpijsku vicesampionku Rachelle Bruni, pobedu odnela Ashley Twichel plivajući 2:04,17.858.

Obe seniorske trke na 5km imale su neizvesnu završnicu. U muškom foto-finišu cilj je prvi dotakao David Heron dok je kod devojaka najbrža bila Haley Anderson.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Nekoliko godina trenirala je u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a zatim i u PK 'Spartak-Prozivka' iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji. Apsolvent je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dok je diplomu za Operativnog trenera plivanja dobila na Visokoj strukovnoj školi u Subotici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *