0

Olimpijska šampionka Ruta Meilutyte završila karijeru

Jedna od najmlađih osvajačica olimpijskog zlata u plivanju i najbolja plivačica Litvanije Ruta Meilutyte objavila je kraj svoje plivačke karijere sa samo 22 godine.

Ruta je aktuelna svetska rekorderka na 100 metara prsno u malim bazenima. U istoj disciplini je na OI 2012. sa samo 15 godina osvojila zlatnu medalju, da bi se zatim suočila sa nekoliko promena trenera i teškom depresijom. Od 2018 Ruta kako prenose mediji nije trenirala i nije se odazivala na zakazane doping kontrole.

Pre samo nekoliko dana na društvenim mrežama se pojavilo njeno pismo javnosti:

Zahvaljujući plivanju iskusila sam život kakav nisam mogla ni da zamislim. Imala sam priliku da proputujem svet i upoznam i radim sa predivnim ljudima. To iskustvo je bilo posebno a sada želim da ga iskoristim, uz sve veštine koje sam stekla na poseban način, ovoga puta van bazena. Spremna sam za novu fazu svog života. Hvala svima koji su me podržavali.

Plivački savez Litvanije izrazio je veliko žaljenje zbog ranog povlačenja njihove najbolje plivačice iz sveta plivanja ali su takođe istakli ogromnu zahvalnost za sve što je Ruta donela sportu u ovoj državi.


Mina Mastilović

Mina Mastilović

Mina Mastilović, rođena u Beogradu 1991. godine, apsolvent Pravnog fakulteta u Beogradu. Član PK 11.april od 2004. godine kada je počela da se bavi plivanjem. Poslednjih nekoliko godina trenirala je i u Banja Luci kod trenera Gorana Grahovca a sada je članica PK ‘Spartak-Prozivka’ iz Subotice. Osvajačica više medalja na plivačkim prvenstvima Srbije, pobednica i rekorderka nekoliko maratona u Srbiji i Crnoj Gori. Do sada najveći plivački uspesi učešće na Fina Open-water Svetskom kupu (19km) Jarak-Šabac i zlatne medalje na državnom prvenstvu Srbije u apsolutnoj konkurenciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *